Portfolio

In ‘Geboren en Getogen in Europa’ onderzoekt Wijnand Slurink drie verschillende visies van jongvolwassen Nederlanders over de Europese Unie. De pro-Europese visie van de lijstrekker van VOLT, Reinier van Lanschot. Daartegenover staat de mening van Patrick Vermeulen, hij pleit voor een Nexit. De laatste verhaallijn is de kritische kijk op de Europese Unie van Sebastiaan Wolswinkel, de kersverse voorzitter van de Partij voor de Dieren. De film is gemaakt in aanloop naar de Europese Parlementaire verkiezingen van 23 mei 2019.

‘In Search of Better Days’ vertelt het verhaal van een generatie jongeren uit Bosnië en Herzegovina. Twintig jaar na de bloedige oorlog ziet de toekomst er nog steeds niet goed uit. Het land wordt geteisterd door corruptie en nationalisme waardoor het stil lijkt te staan. Jongeren worstelen met werkloosheid en een minimaal toekomst perspectief. Moeten ze blijven en hun land weer helpen opbouwen, of vertrekken en opzoek gaan naar mogelijkheden in het buitenland?

In Search of Better Days is mijn afstudeerfilm van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. De gehele film is te zien via: https://www.youtube.com/watch?v=YcVHs4_iS98

The Modern Farmer is een poetische documentaire over drie boeren die elk op een andere manier te werk gaan. De traditionele boer komt bijna niet meer rond en moet bijwerken op een andere boerderij om nog genoeg brood te verdienen. De stadsboer gaat meer bieden dan alleen een boerderij en verhuurt ook zijn ruimtes voor andere diensten. En de robot boer, waarbij alles met machines gaat.

Vrijheid van bewegen

Utrecht, een korte film die ik samen met Olaf van Dam heb gemaakt. 

Join the community is een korte promo film voor de internationale site voor de Wageningen University.

In het laatste jaar van de opleiding video editor/cameraman moesten ik en mijn klasgenoten een eindfilm maken. Ik heb gekozen voor een onderwerp wat mij de afgelopen tijd erg bezig heeft gehouden, namelijk duurzaamheid. De film laat zien hoe het globale klimaatsprobleem lokaal word aangepakt. Ook laat het duurzame manieren van vervoer, eten en wonen zien.

Growing Green

“The Upperside of Down” is de eindfilm van Tom ter Locht. Voor deze film heb ik al het camerawerk gedaan.

“Geen Vuiltje aan de lucht” is een portret documentaire van twee vuilnismannen, Marc en Ricardo. Ze vertellen over het werk als vuilnisman.

 • Regie/edit: Wijnand Slurink
 • Camera: Sybren Haandrikman

In het tweede jaar van de opleiding heb ik een documentaire gemaakt over de betrouwbaarheid van nieuws. We vroegen aan een aantal mensen of het nieuws betrouwbaar is en hoe zij naar het nieuws kijken.

Geïnterviewde:

 • Marcel Gelauff (hoofdredacteur NOS nieuws)
 • Carel Kuyl (hoofdredacteur Nieuwsuur)
 • Thom Meens (Ombudsman van de Volkskrant)
 • Ronald Giphart (Schrijft columns voor oa de volkskrant)
 • Fransisco van Jole (hoofdredacteur van Joop.nl)
 • Peter Dictus, Jeroen Neus en Reinoud Homan (hebben nep nieuws de wereld in gebracht)

Crew:

 • Regie: Wijnand Slurink
 • Camera: Joanna Leijten
 • Geluid: Sybren Haandrikman